Heerenveen takımında forma giyen Brezilya'lı golcü futbolcu Afonso Alves, kendine ait internet sayfasına yaptığı açıklamada, ya Fenerbahçe ya da Manchester City renklerine bağlanacağını söyledi.
Middlesbrough ve AZ Alkmaar kulüplerinin de yakından takip ettiği 26 yaşındaki golcü futbolcu, kendine ait olan afonso9.wordpress internet sitesine yaptığı açıklamada, "Tatilimi ülkemde geçirdikten sonra Salı günü Hollanda'ya geri dönüyorum. Transferimin en geç 1 hafta içinde netleşmesini bekliyorum ve ya Fenerbahçe ya da Manchester City'e gideceğim. İşimi yapmaya devam etmek ve Brezilya Milli takımı için teknik direktör Dunga'ya yüzümü unutturmamak istiyorum. Ancak bunun Heerenveen'de gerçekleşmesi mümkün değil" dedi.
Heerenveen formasıyla geçtiğimiz sezon ligde 34 maçta 31 kez ağları havalandırarak gol krallığı sıralamasını zirvede bitiren ve yaklaşık 15 Milyon Euro bonservis bedeli olduğu tahmin edilen Afonso, aynı zamanda Hollanda Eredivisie liginde yılın futbolcusu ödülüne de layık görülmüştü.
Geçtiğimiz sezonun başında Malmö'den 4.5 Milyon Euro'ya transfer olduğu Heerenveen kulübünün en pahalı futbolcusu olarak tarihe geçen golcü futbolcu, Romario ve Ronaldo'dan sonra Hollanda Eredivisie'de gol krallığı sevinci yaşayan 3. Brezilya'lı futbolcu olmuştu.
Haziran ayında Venezuela'da düzenlenen Copa America'da Brezilya Milli takım formasıyla mücadele eden Afonso, bu sezon ise Heerenveen formasıyla 7'si Heracles'le oynanan maçta olmak üzere toplam 11 gol kaydetti.
Brezilya Milli takım formasını 8 defa terletip 1 kez ağları havalandıran Afonso, İsveç'in Malmö takımının formasını giydiği 2 sezonda da ligi gol kralı olarak tamamlamıştı.