Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..

3 posters
YazarMesaj
UnTouchAbles

UnTouchAbles

Erkek Mesaj Sayısı : 303

Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Empty
MesajKonu: Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..   Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Icon_minitimePtsi Haz. 09, 2008 3:27 pm

ÖSS’DEN ÖNCE NASIL BESLENMELİ?
ÖSS’ye az bir süre kala ögrencileri ve velileri büyük heyecan sardı. Ancak sınava girerken, ders
çalısmak kadar önemli bir baska nokta daha var. O da sınav öncesi dogru beslenme. Anadolu
Saglık Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Cemal Aytaç Ak, sınav öncesi dogru
beslenme konusunda bilgi verdi:
Sınav ve beslenme ile ilgili hususları konusurken ilk önce dikkat edilmesi gereken nokta ishal
için önceden önlem almak olmalıdır. Sınava girecek adaylar, performanslarını kötü yönde
etkileyebilecek bagırsak enfeksiyonuna engel olmak için sınavdan bir gün önce yediklerine
ve içtiklerine dikkat etmeli. Ögrenciler, özellikle sınavdan bir gün önce stresten uzaklasmak için
yaptıkları rutin dısı yaptıkları aktiviteler sırasında özellikle güvenilirligi sorgulanacak yerlerden
yemek yemekten kaçınmalıdırlar. O yüzden bir önce genel beslenme alıskanlıkları içinde
beslenilmeli ve asla nasıl yapıldıgı bilinmeyen yiyeceklerden yenmemelidir.
Sınav sabahı kesinlikle kahvaltı edilmelidir. Kahve çay gibi kafein içerigi olan uyarıcı
içecekler kahvaltıda bulunabilir. Sabah bol yaglı, kızartılmıs ve sınav esnasında hazım
problemi yaratacak yiyeceklerden uzak kalın. Ve mutlaka protein içerigi yüksek olan bir
yiyecek kahvaltı ögününde yer almalıdır. Kan sekerinin sınav sırasında düsmesi yine
sınav performansını etkileyeceginden, sonrasında kan sekerini düsürecek reçel, bal, pekmez
gibi seker içerigi yüksek besinlerin kahvaltıdan çıkartılmasında fayda vardır. Bunun yerine
bir meyve ve kepekli ekmek kan sekerlini yavas yavas yükseltiginden sınav sabahı
kahvaltıları için uygun yiyeceklerdir. Asagıdaki yiyeceklere özel bir duyarlılıgı olmayanlar
için uygun bir sınav sabahı kahvaltısı asadaki gibi olabilir.
Beyaz peynir
1 adet haslanmıs yumurta
Zeytin
Elma
Çay
Domates + salatalık
Sınav sırasında yanımıza alınan seker, kan sekeri düsmeleri için kullanılmakla birlikte
bu çok dogru bir yöntem degildir. Sınav sırasında alınan seker, sınav içinde tekrar daha
ciddi, performansı etkileyecek seker düsmelerine sebep olabilir. Bizim tavsiyemiz sınav
esnasında kolayca yenebilecek, kan sekerini daha iyi kontrol edecek kuru meyvelerin
sınav esnasında tüketilmesidir. Örnegin saatte bir yenilen 1-2 adet kuru kayısı performansı
olumlu yönde etkileyecektir.
dangersman

dangersman

Erkek Mesaj Sayısı : 132

Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Empty
MesajKonu: Geri: Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..   Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Icon_minitimePtsi Haz. 09, 2008 6:24 pm

ya ne uğraşacam bunlar için bide kafa yoracam. Valla girerim sınava yaparım yapabildiğimi. O kadar. gerçi ben o yolları geçtim ama.
UnTouchAbles

UnTouchAbles

Erkek Mesaj Sayısı : 303

MesajKonu: Geri: Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..   Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Icon_minitimePtsi Haz. 09, 2008 6:31 pm

Valla ben demiorm bunları uzmanlar sölüo!Ben onların yalancısıyım xD
PaFiN

PaFiN

MesajKonu: Geri: Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..   Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm.. Icon_minitimeSalı Haz. 17, 2008 1:52 pm

ÖSS Derdini Atlattığımızdan Ötürü Bir Dahaki ÖSS Dönemine Kadar Konu Kilitlenmiş Ve Çöp Kutusuna Taşınmıştır. (By_PaFiN)
>>>>>Te$eKKüRLeR<<<<<
https://pafin.yetkin-forum.com

Valla Benimkisi Link Deil Ama Öss Girecek Arkadaşlar İçin İyi Olacak Diye Düşündüm..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-